Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Банкомати "ковтають" картки українців: шахраї вигадали підступну схему

  • 25.07.2020, 13:15
  • 2 810

В Україні шахраї використовуй спеціальний прилад, який "захоплює" карту в банкоматі і не відпускає її до певної дії. Клієнт думає, що його карту "з'їло", дзвонить в банк і йде. А шахраї знімають кошти з чужого рахунку

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL. «Трапінг зараз не настільки поширений спосіб шахрайства, бо як тільки клієнт зателефонує в будь-який із банків, в якому він обслуговується, оператор відразу ж порадить йому нікуди не відходити від банкомата. Це фактично виключає можливість будь-якого шахрайства. Але є й інші випадки, коли картка не „вилазить“ і клієнт просто її забуває», — розповідає представник пресслужби одного з великих банків.

Як захистити себе від схеми

Встановити ліміт на зняття готівки в банкоматі. У банківському додатку на ту картку, яку ви носите із собою, встановіть обмеження в 200−300 грн. Навіть якщо шахраї зможуть вкрасти дані, всі гроші роздобути не вийде.

Попросити банк випустити карту з чипом. Такі карти коштують дорожче, але зняти з них дублікат значно складніше.

Прикривати рукою клавіатуру банкомата, коли набираєте пін-код. Якщо на пристрої встановлено камеру, вона не зможе «підглянути», які цифри ви набираєте.

Читайте також: Замість комп’ютерних майстрів приходять шахраї

Нагадаємо, українських користувачів торговельного майданчика OLX почали атакувати хакери з Росії. Під приводом продажу товару вони дізнаються дані картки покупця, а потім знімають з неї гроші.

Схожі новини