Передплата 2024 «Добрий господар»

Заступником керівника Нацбанку став «політично незалежний технократ»

Юрій Гелетій, який триматиме курс гривні, за освітою юрист-міжнародник

Новоспечений керівник Нацбанку Кирило Шевченко призначив своїм заступником 41-річного Юрія Гелетія. Він закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка: у 2001 році — факультет міжнародних відносин (спеціаліст із міжнародних економічних відносин, перекладач), а у 2002 році — юридичний факультет.

У 2013 році Юрій Гелетій здобув ступінь кандидата економічних наук в Інститу­ті регіональних досліджень НАН України. Пройшов навчальний курс у Карлтонському універси­теті Оттави (Канада) за міжна­родною програмою «Торгівельна політика і комерційна диплома­тія».

Юрій Гелетій працював у На­ціональному банку України, де пройшов шлях від економіс­та першої категорії до керівни­ка підрозділу у структурі банків­ського нагляду. З жовтня 2015 року по липень 2018 року — ди­ректор департаменту фінансової політики Міністерства фінансів України, де, зокрема, займав­ся питаннями стратегічного ре­формування державного банків­ського сектору, розвитку ринку фінансових послуг, ринку цінних паперів… З липня 2018 року пра­цював заступником міністра фі­нансів України.

Про новопризначеного «зама» Кирило Шевченко сказав: «Це політично незалежний техно­крат, досвідчений та обізна­ний професіонал. Має достатній практичний досвід роботи у дер­жавному секторі та безпосеред­ньо у Національному банку. Юрій Гелетій користується повагою та підтримкою міжнародних фінан­сових кіл і партнерів».

Схожі новини