Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кіна не буде: «Кінопалац» на Театральній більше не працюватиме

  • 23.07.2020, 16:56
  • 1 463

Кінотеатр «Кінопалац» на вулиці Театральній припинив своє існування. Головною причиною закриття кінотеатру стала надто велика оренда.

За словами арт-директора «Кінопалацу» Станіслава Тарасенка, власники приміщення продовжували нараховувати її навіть під час карантину, пише ZAXID.NET

«Сума є надто великою, тим більше враховуючи те, що люди менше ходять у кіно через пандемію, яка також змушує дотримуватись санітарних норм і продавати лише 50% місць. Щоб не нарощувати борги дирекція кінотеатру вирішила закрити його», — розповів Станіслав Тарасенко.

Обладнання перевезуть до кінотеатру «Коперник» та кінотеатру ім. Олександра Довженка. Можливо, саме в останньому будуть відбуватися покази у форматі 3D, які проходили на Театральній. Працівників так само спробують влаштувати у цих двох кінотеатрах.

За словами Станіслава Тарасенка, кінотеатр «Коперник» планують відкрити уже 8 серпня, там будуть відбуватися прем’єри, покази авторського кіно, кіноклуб. Тобто те, що відбувалося у «Кінопалаці» на Театральній, тільки зал буде меншим.

«Кінопалац» на Театральній, 22 відкрився у квітні 2002 року. Він став першим львівським кінотеатром із сучасним обладнанням. Так само саме там вперше у Львові стали показувати фільми у сучасному форматі 3D. Він мав 3 зали на 290, 88 та 18 місць. Для порівняння кінотеатр «Коперник» має два зали на 146 та 25 місць.

Схожі новини