Передплата 2024 ВЗ

Ексголові "Укравтодору" висунули офіційне звинувачення

  • 21.07.2020, 18:15
  • 936

У прокуратурі Варшави висунули звинувачення колишньому керівнику "Укравтодору" Славоміру Новаку

Новака доставили до прокуратури невдовзі по 8 ранку у вівторок, 21 липня. Йому висунули звинувачення в керівництві організованою злочинною групою, що отримувала вигоду від корупції. Про це повідомив польський сайт TVN24.

«Новака підозрюють у вимаганні та прийнятті матеріальних та особистих благ в обмін за надання приватним особам договорів на будівництво та ремонт доріг в Україні, а також у відмиванні грошей», — сказала речниця окружної прокуратури у Варшаві Мірослава Чир.

У прокуратурі додали, що в результаті злочинної діяльності Новак мав отримати понад 1,3 млн. злотих (близько 9,2 млн. гривень).

Також слідство підозрює, що Новак намагався отримати у лікаря Медичного військового інституту у Варшаві медичні довідки, щоб пояснити свою відсутність на роботі в Україні.

Читайте також: Затримання Новака: у НАБУ розповіли деталі справи

Наразі у справі є п'ятеро підозрюваних, а саме: екскерівник «Укравтодору»; польський підприємець; екскомандувач військової частини Сил спеціального призначення Польщі JW GROM Даріуш Завадка; колишня радниця Новака Віра Бічуя (підозру вручили в Україні) та іноземний громадянин, представник однієї з компаній-учасниць тендерів «Укравтодору».

«Новак мав давати їм завдання, зокрема контакти з представниками компаній, які претендували на контракти. Також вони повинні були брати готівку та приховати злочинне походження грошей», — йдеться у публікації.

Нагадаємо, 20 липня в Польщі заарештували ексглаву «Укравтодору» Славоміра Новака.

Його затримання є результатом міжнародного розслідування, проведеного спільною групою прокурорів з Польщі та України, а також співробітниками Центрального антикорупційного бюро і НАБУ.

Крім Новака, були заарештовані ще двоє людей. За даними ЦБА, затриманими є Даріуш З., колишній командир військової частини «ГРІМ», і Гданський бізнесмен Яцек П.

НАБУ не вимагатиме видачі колишнього керівника «Укравтодору» Славоміра Новака в Україні. Його судитимуть за корупцію в Польщі.

Схожі новини