Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Екозахисниця Грета Тунберг раптово стала мільйонеркою

  • 21.07.2020, 08:35
  • 1 159

Приватний португальський Фонд Гюльбенкяна нагородив Грету Тунберг премією у розмірі 1 мільйон євро

Про це повідомляє DPA.

17-річна активістка отримала приз за боротьбу зі зміною клімату та екологічною кризою, йдеться в заяві фонду.

Тунберг висловила свою вдячність через Twitter. «Це дуже багато означає для мене, і я сподіваюся, що це допоможе мені зробити більше добра в світі», — сказала вона у короткому відео.

Тунберг першою отримала цю нагороду, вона була обрана серед 136 номінантів із 43 країн.

Глава журі Хорхе Сампайо заявив, що переважна більшість членів журі проголосували за Тунберг.

Він відзначив «форму, в якій Греті Тунберг вдалося мобілізувати молоде покоління, а також її рішучу боротьбу, щоб змінити статус-кво, який наполегливо чинить опір змінам. Все це робить її однією із найвидатніших особистостей сьогодення».

Читайте також: «Сторіччя структурного расизму»: екоактивістка Грета Тунберг закликала до змін в США

Тунберг сказала, що гроші будуть пожертвувані через її Фонд Тунберг організаціям і проєктам, які працюють у сфері боротьби зі зміною клімату та екологічною деградацією.

За словами Тунберг, частина призового фонду в розмірі 100 000 євро буде пожертвувана SOS Amazonia, кампанії Fridays For Future Brazil, спрямованій на боротьбу з коронавірусом в регіоні Амазонки.

Ще 100 000 євро підуть до фонду Stop Ecocide, який проводить кампанії, спрямовані на те, щоб навмисне руйнування природного середовища стало міжнародним злочином.

Нагадаємо, у квітні Тунберг пожертвувала 100 тисяч доларів ЮНІСЕФ для підтримки дітей у боротьбі з коронавірусною кризою.

Схожі новини