Передплата 2024 «Добрий господар»

У Франції успішно завантажили інформацію зі "чорної скриньки" збитого в Ірані літака МАУ

  • 20.07.2020, 19:33
  • 790

Експерти Бюро розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації Франції (BEA) змогли завантажити дані з "чорної скриньки" збитого в Ірані літака МАУ.

Як повідомляє «Європейська правда», про це йдеться в повідомленні BEA в Twitter.

«Дані Boeing 737 UR-PSR МАУ PS752 /дані CVR (записи переговорів в кабіні — ред.) — включаючи саму подію — були успішно завантажені BEA/ Дані передані іранському AAIB (Бюро з розслідування авіаційних подій — ред.)», — йдеться в повідомленні.

Також повідомляється про початок технічної роботи з реєстратором даних польотів (FDR). «Візуальний огляд, оцінка та відкриття/ Комунікація від імені іранського AAIB», — йдеться у повідомленні.

Як відомо, в роботі з розшифровки самописців візьмуть участь представники кількох організацій, в тому числі МАУ, а також слідчі з України, Швеції, США, Великої Британії і Канади.

Нагадаємо, український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS752 Тегеран — Київ, було збито у ніч на 8 січня 2020 року незабаром після зльоту. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули.

Іран спершу називав причиною катастрофи технічні проблеми, але згодом визнав, що літак збили військові — «через людську помилку».

Схожі новини