Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Разумков не виключив можливість розгляду законопроєкту Бужанського про мову навчання у школах

  • 20.07.2020, 12:10
  • 787

20 липня спікер Верховної Ради Дмитро Разумков не виключив розгляд законопроєкту нардепа-"слуги" Максима Бужанського проти дерусифікації освіти на позачергових сесіях під час канікул парламенту

Про це голова Верховної Ради Дмитро Разумков розповів на брифінгу.

«Щодо позачергових сесій, тому що це будуть не засідання, а саме позачергові сесії верховної Ради України… На жаль, я тут не можу 100% коментувати, що потрапить (законопроєкти, — Ред), або що не потрапить, тому що позачергова сесія скликається згідно з Конституцією виключно двома шляхами: перший — це вимога президента України, і другий — це вимога 150 народних депутатів України. Саме вони визначають перелік питань, які виносяться на позачергову сесію», — відзначив Разумков.

Спікер відзначив, що на позачергову сесію, яка відбудеться 21 липня, законопроєкт Максима Бужанського № 2362 не виносився, як і багато інших питань.

«Не дивлячись на реакцію, я не змінював позиції і змінювати її не буду, я вважаю, що будь-які закони повинні працювати на користь всього українського суспільства», — заявив Разумков, коментуючи власне ставлення до законопроєкту.

Дмитро Разумков запевнив, що після початку навчального року не буде сенсу розглядати законопроєкт проти дерусифікації освіти.

Схожі новини