Передплата 2024 «Добра кухня»

Британський уряд вирішив призупинити публікування щоденної статистики смертей від COVID-19

  • 19.07.2020, 11:10
  • 668

Британський уряд вирішив переглянути методи підрахунку смертельних випадків від коронавірусу, щоб точно встановлювати, чи померла людина саме від COVID-19 чи від іншої причини

Зараз у статистику смертей від COVID-19 входять всі випадки, коли померлі були інфіковані коронавірусом, незалежно від того, чи померли вони саме від цієї хвороби, чи з інших причин. На цю проблему звернули увагу професори з Університету Східної Англії та Оксфордського університету, передає Еспресо.TV

Уряд «здається, не враховує, як давно був зроблений тест на COVID-19, чи одужала людина в лікарні і чи була вона виписана», вважають вчені.

«Ми повинні пам'ятати, що це нова інфекція, є свідчення про довгострокові проблеми зі здоров'ям у деяких постраждалих. Зараз саме час переглянути, як обчислюються смертельні випадки», — заявила директорка агентства з охорони здоров'я Англії Сюзан Гопкінс.

За даними ресурсу Worldometers, що відстежує поширення коронавірусної інфекції, наразій у Великій Британії коронавірусом були інфіковані понад 295 тис. людей, померло 45 тис.

Схожі новини