Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Чоловік повторно заразився коронавірусом через три місяці після одужання

  • 18.07.2020, 15:35
  • 1 110

Після повного одужання від COVID-19 чоловік в США заразився вірусом повторно. Такі випадки медики фіксують не вперше

Про це розповів в колонці для журналу Vox американський терапевт Д. Клей Акерлі. Після успішного лікування від коронавірусу його пацієнт двічі отримав негативні результати тесту на COVID-19

Однак за три місяці після одужання він знову звернувся до лікаря із симптомами коронавірусу. На цей раз вони були важчими.

«Під час першої інфекції мій пацієнт відчував легкий кашель і біль в горлі. Його друга інфекція, навпаки, була відзначена високою температурою, задишкою та гіпоксією, що призвело до необхідності багаторазово відвідувати лікарню», — написав медик.

Він також зазначив, що після спілкування з колегами з'ясував, що його пацієнт не самотній. Лікар навів приклад двох жителів Нью-Джерсі, які заразилися COVID-19 вдруге майже через два місяці після повного одужання від першої інфекції.

Читайте також: Коронавірус може спровокувати розвиток діабету у здорових людей: дослідження

«Не у всіх людей виробляються антитіла після інфекції. Деякі пацієнти, й особливо ті, у кого симптоми майже не розвивалися, відразу після зараження виробляють імунітет, який може швидко згаснути», — повідомив Акерлі.

Він підкреслив, що повторні інфекції протягом короткого періоду часу є особливістю багатьох вірусів, включаючи інші коронавіруси. Таким чином, якщо деякі пацієнти з COVID-19 заразилися повторно, це не буде особливо дивним", — резюмував лікар.

Нагадаємо, в Рівненській області у чотирьох пацієнтів, які після інфікування і лікування здали негативні тести на коронавірус, повторно виявили COVID-19.

Схожі новини