Передплата 2024 «Добре здоров’я»

До Львова з робочим візитом прибув представник Ватикану

  • 18.07.2020, 14:35
  • 716

У Львові з візитом перебуває представник Ватикану, Папський елемозинарій (розподілювач милостині) Кардинал Конрад Краєвський. Він завітав до міста на освячення храму св. Йоана Павла ІІ й території будівництва Дому для самотніх жінок. Своє гостювання в місті Кардинал розпочав із відвідин Ратуші

Про це повідомляє Щоденний Львів із посиланням на пресслужбу ПМР.

Почесний гість зустрівся з міським головою Львова Андрієм Садовим та залишив запис у Книзі почесних гостей міста.

«Аби ми ніколи не закривали собою Бога! З молитвою і благословенням для мешканців прекрасного Львова», — написав у Книзі почесних гостей Львова Кардинал Конрад Краєвський.

До слова, перед візитом в Ратушу Кардинал спільно із віцепрем'єром Польщі Яцеком Сасіним відвідав Катедру та Каплицю Боїмів, прогулявся по площі Ринок та оглянув фермерський ярмарок, що сьогодні запрацював біля Ратуші.

Серед головних подій візиту — освячення території будівництва Дому для самотніх і бездомних жінок у Львові та освячення храму св. Йоана Павла І І (Львів-Сокільники). Також Кардинал пообідає з бездомними у «Карітасі» Львова (вул. Винниченка, 32).

Читайте також: Ватикан відкрив архівні документи Папи Пія XII, який очолював церкву під час Другої світової війни

До слова, Митрополит і Архієпископ Львівський РКЦ Мечислав Мокшицький переконаний, що візит Кардинала Конрада Краєвського — особливий жест Папи Франциска.

«Кардинал Конрад Краєвський, як Папський елемозинарій, приїде сюди до нас, щоб показати також близькість Отця Франциска з нашим народом, нашою Церквою в Україні. Це є великий жест Папи Франциска, а також велика любов Кардинала Конрада Краєвського, який довгі роки був близьким співпрацівником Папи Івана Павла ІІ», — зазначив він.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень