Передплата 2024 ВЗ

У Франції палає готичний собор XV століття

  • 18.07.2020, 12:15
  • 1 016

У Французькому місті Нант виникла пожежа у соборі святих Петра і Павла. Це один з найбільших католицьких кафедральних соборів країни, який є національним надбанням Франції (від 1866 року)

Як пише BBC з посиланням на місцеві ЗМІ, наразі на місці події перебувають понад 60 пожежників. Причина загоряння поки не відома.

Будівництво собору святих Петра і Павла розпочалося в XV столітті й тривало 457 років (у період від 1434 до 1891 року). Це одна з найбільших готичних церков у Франції. По висоті вона лише на шість метрів нижча знаменитого собору Паризької Богоматері, у якому була масштабна пожежа минулого року.

Читайте також: Новий дах собору Нотр-Дам, за проектом, зможе живити енергією цілий квартал Парижа

Це не перша пожежа в соборі святих Петра і Павла. Під час повоєнної реставрації собору 1972 році під склепінням храму знялася велика пожежа (через забутий одним із робітників паяльник). Вогонь зруйнував, дах будівлі та частину конструкцій. Тоді храм довелося закрити на три роки й усі роботи в ньому припинилися. А коли реставраційні роботи поновилися, то тривали ще довго, аж до 1980-х років.

Схожі новини