Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Біля берегів Нігерії пірати атакували танкер: викрали 15 осіб

  • 18.07.2020, 08:55
  • 801

У Гвінейській затоці поблизу берегів Нігерії під час атаки на танкер Curacao Trader невідомі викрали 15 членів екіпажу

Попередньо, взяті у полон моряки є громадянами України та Росії, повідомляє Dryad Global.

Зазначається, що на борт потрапили восьмеро озброєних осіб. Статус судна нині відображається як такого, що перебуває «не під командуванням».

У порівнянні з іншими подібними інцидентами у Гвінейській затоці напад стався у найбільш віддаленому від берега місці. Експерти припускають, що піратів, попри наявність катерів, підтримує більше судно, яке дозволяє їм атакувати кораблі попри зусилля держави у боротьбі з піратством.

Загалом у Гвінейській затоці зареєстрували вже 18 випадків нападу на судна, під час яких пірати викрали щонайменше 93 осіб. У порівнянні з минулим роком атаки почастішали на 20 відсотків.

Читайте також: З полону звільнили захоплених піратами українських моряків, — МЗС

Раніше в Індійському океані зник 29-річний український моряк Андрій з Маріуполя Донецької області. Він був у складі екіпажу суховантажу, який ходив під прапором Ліберії. Рейс тривав уже сім місяців. Одного дня помічник капітана просто не з'явився на вахту.

Також нагадаємо, що наприкінці травня семеро наших моряків із судна MSC TALIA F, яке захопили пірати біля Нігерії, повернулися до України.

Схожі новини