Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Північний потік-2": Німеччина відреагувала на погрози США щодо нових санкцій

  • 17.07.2020, 13:15
  • 708

Берлін взяв до уваги заяви держсекретаря США Майка Помпео стосовно нових санкцій проти російського газопроводу в обхід України

Про це заявив «Інтерфаксу» представник відомства преси та інформації уряду Німеччини.

«Ми взяли до відома висловлювання глави МЗС США. Позиція федерального уряду щодо „Північного потоку-2“ була багато разів озвучена і залишається незмінною», — сказав співрозмовник агентства.

Загалом у міністерстві закордонних справ Німеччини розкритикували намір США розширити санкції щодо «Північного потоку-2».

З відповідною заявою виступив міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас.

«Анонсуючи заходи, згідно з якими під санкції потраплять також європейські компанії, уряд США нехтує правами й суверенітетом Європи щодо прийняття рішень, звідки і як ми купуємо енергію. Європейська енергетична політика визначається у Європі, а не у Вашингтоні. Тому ми чітко відкидаємо екстериторіальні санкції», — заявив Гайко Маас.

Читайте також: У Конгресі США представили розширені санкції проти «Північного потоку-2»

Він додав, що останніми тижнями федеральний уряд мав низку перемовин із США щодо питання «Північного потоку-2».

«Ми чітко донесли свою позицію, пояснивши, що вважаємо неправильним запроваджувати санкції проти партнерів. Що нам зараз необхідно — це спільна трансатлантична позиція щодо санкцій проти Росії. І ці зусилля ще більш ускладнюються рішенням США», — зазначив глава МЗС Німеччини.

Нагадаємо, раніше держсекретар США Майк Помпео пригрозив санкціями щодо газопроводів «Північний потік — 2» і «Турецький потік».

Він додав, що це може стати «недвозначним попередженням» компаніям, які надають допомогу російським проєктам. Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що США використовують політичний тиск з метою нечесної конкуренції.

Схожі новини