Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Росію треба притягнути до відповідальності за трагедію MH17", - Порошенко

  • 17.07.2020, 11:46
  • 649

Кремль, який несе повну відповідальність за трагедію літака рейсу MH17, повинен відчути всю силу міжнародного права

Про це пише п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко на своїй сторінці у мережі Facebook.

Шість років тому у небі над окупованим російським агресором Донбасом сталася моторошна трагедія — загинули 298 пасажирів і членів екіпажу рейсу МН17.

У цей скорботний день висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким загиблих. А також твердо засуджуємо цей жахливий злочин!

Російська ракета, що збила літак, випущена з російського «Бука» та завезена з російської території під керівництвом російських військових, є не лише чітким свідченням підступності Москви, варварства її політики, відсутності в неї намірів поважати міжнародне право. А й ганебним тавром на довірі до Росії та до її обіцянок про мир і співробітництво!

Завдяки спільним діям і ретельному вивченню обставин трагедії Міжнародна слідча група встановила незаперечну відповідальність Росії за цю цинічну атаку, свідоме вбивство безневинних людей.

У небі чи на землі, на лінії зіткнення чи на морі — для російського агресора не існує жодних меж для імперських апетитів та варварських злочинів. А будь-які спроби замирення з ним ще більше поглиблюють у Москві відчуття вседозволеності та безкарності.

Після численних жертв серед українців, окупації частин наших територій вони нині кажуть, що «в РФ не має і не може бути агресивних планів щодо України». Цинізм агресора зашкалює! Саме тому таким важливим є притягнути Росію до міжнародно-правової відповідальності за збиття рейсу МН17.

Мир, стабільність і добробут будуть недосяжними без доведення цієї справи до логічного завершення, коли всі учасники злочину, включно з тими, хто віддавав вирішальний наказ, опиняться на лаві підсудних в Гаазі.

Маємо об’єднати зусилля з партнерами, зокрема й на майданчику Міжнародного суду ООН, ЄСПЛ та інших юрисдикційних органах, та зміцнювати міжнародний фронт протидії російському агресору! І нехай у Кремлі знають: на його «право сили» завжди знайдеться наша «сила права»!

Схожі новини