Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

За блокування доріг можуть посилити відповідальність

  • 16.07.2020, 17:15
  • 873

Міністерство внутрішніх справ і Нацполіція виступають за посилення відповідальності осіб за блокування транспортних комунікацій

Про це сьогодні на координаційній нараді в Офісі генпрокурора заявив голова Національної поліції Ігор Клименко.

«Міністерство внутрішніх справ і Нацполіція ініціювали внесення змін до законодавства в частині посилення відповідальності за блокування транспортних комунікацій», — сказав Клименко.

За його словами, найчисленнішими серед населення є масові акції, які проводяться з метою привернути уваги керівництва держави до проблем формування територіальних громад.

З початку року таких акцій відбулося кілька сотень, участь в яких взяли понад 11 тисяч громадян, і при цьому невдоволені запропонованими принципами формування ОТГ учасники акції «взяли за звичку» перекривати дороги, заявив Клименко.

«Чи не кожна друга акція проводиться саме у такий спосіб. У порівнянні з минулим роком, кількість масових акцій з перекриттям доріг збільшилася вдвічі. Очевидно, що така форма протесту вкрай негативно впливає на життєдіяльність населення і призводить до значних фінансових втрат», — зазначив голова Національної поліції.

Водночас Клименко не уточнив, на скільки пропонується посилити відповідальність за блокування транспортних комунікацій.

Схожі новини