Передплата 2024 «Добрий господар»

“Батьки повинні приводити до садочка абсолютно здорову дитину”

Заклади дошкільної освіти працюватимуть за суворим карантинним протоколом

Приємна новина для батьків дошкільнят. З п’ятниці, 17 липня, у місті Лева нарешті відновлюють роботу дитячі садочки. «Напрацьовано чіткі правила як для працівників дошкільних закладів освіти, так і для батьків. Вони повинні приводити до садочка абсолютно здорову дитину, — розповіла „ВЗ“ начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик. — Заборонено приймати дітей, які мають будь-які ознаки респіраторних захворювань — нежить, кашель, температуру… Батьки повинні інформувати, що дитина була у контакті з тими особами, які захворіли на COVID-2019 упродовж останніх 14 днів. Це важливо не лише для конкретної дитини, а й для всього колективу, у якому та перебуватиме».

За словами Зоряни Довганик, відтепер батьки повинні привести своє чадо в садочок лише у визначений час — з 7.30 до 10-ї години. Це необхідно для того, щоб можна було належним чином організувати освітній процес. Основна кількість занять — надворі (якщо погода дозволятиме).

«Батькам суворо заборонено заходити в приміщення закладу дошкільної освіти (дітей вихователі забиратимуть від воріт. - Авт.), — каже пані Зоряна. — Якщо батьки хочуть, щоб дитина пішла уранці в садочок, то спочатку батьки повинні ввечері попереднього дня, до 17-ї години поінформувати вихователя. Це необхідно зробити одноразово для того, щоби ми розуміли: скільки дітей буде відвідувати садок. Також будемо спостерігати за тим, як працюватимуть заклади впродовж першого дня. Це можливість подивитися, як правильно організувати процес, тому що працівники садочків ніколи не працювали в таких умовах, коли потрібно зустрічати дітей, міряти температуру, мити руки… Вони повинні зрозуміти, скільки це займає часу».

Серед нових правил — діти не повинні приносити в садочок жодних іграшок, а також самокатів, велосипедів тощо. Мама чотирирічного Святослава, пані Оксана, сказала «ВЗ», що це нововведення їй не надто сподобалося: «Синочок не завжди хоче в садочок, але йде туди, бо я дозволяю йому тягнути з собою самокат, — каже жінка. — Не знаю, чи тепер малий не буде плакати, коли залишимо самокат вдома».

Директорка садочка № 165 Романа Прокіп сказала «ВЗ», що діти будуть у садочку без масок, а ось персонал, який зустрічає при вході — у халатах, рукавичках, масках, окулярах. Вихователі — у масках і рукавичках. «До відкриття цілком готові, у нас є необхідні дезінфектори, з правилами ознайомлені», — підсумувала пані Романа.

Схожі новини