Передплата 2024 «Добрий господар»

Twitter-акаунти відомих політиків потрапили до рук інтернет-злочинців

  • 16.07.2020, 16:50
  • 628

У Twitter проводять розслідування масштабного злому акаунтів Барака Обами, Ілона Маска та Джо Байдена, але поки що встановити всі деталі не вдалося.

Про це йдеться в повідомленні техпідтримки Twitter.

Фахівці компанії з'ясували, що атака була організована групою зловмисників, яким вдалося скомпрометувати частину співробітників компанії. У Twitter з'ясовують, «яку ще зловмисну ​​діяльність могли вести хакери, і яку інформацію вони могли витягти в результаті атаки».

«Ми виявили скоординовану атаку з боку групи людей, які використовували наших співробітників як об'єкти впровадження деяких, що мають доступ до внутрішніх систем і інструментів. Ми знаємо, що зловмисники використовували адміністративний доступ, щоб взяти під контроль облікові записи знаменитих людей (в тому числі верифіковані) і розміщувати твіти від їх імені», — повідомляється в акаунті Twitter Support.

Представники веб ресурсу Motherboard провели власне розслідування і виявили на хакерських ресурсах скріншоти інтерфейсу панелі адміністрування Twitter. Передбачається, що саме вона використовувалася для захоплення акаунтів шляхом скидання налаштувань, зміни адреси електронної пошти та подальшого відновлення пароля.

Інцидент активно обговорюється в Twitter, але модератори соцмережі блокують тих, хто публікує скріншоти її внутрішніх інструментів.

Схожі новини