Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна отримала від ЄС 105 млн на підтримку малого бізнесу

  • 16.07.2020, 13:50
  • 617

Європейська комісія виділила гроші на фінансування нових програм допомоги ЄС для України на 105 млн євро на підтримку малого бізнесу, реформ та подолання наслідків епідемії COVID-19

Про це повідомили на сайті Кабінету Міністрів.

«Допомога від Європейського Союзу буде спрямована на низку напрямів — від посилення спроможностей органів влади та надання експертних консультацій щодо проведення реформ, до інвестування у малі фермерські господарства та інноваційні гранти для розвитку малих та середніх підприємств. Втілення цих програм стимулюватиме розвиток економіки України, а також дозволить ефективніше протидіяти викликам у сфері охорони здоров’я», — коментує рішення Уряду віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

60 млн. євро буде виділено на Програму технічного співробітництва 2020 року для підвищення спроможності органів влади впроваджувати реформи. Програма також дозволить поліпшити якість законодавчих процесів у Парламенті, впровадити необхідні реформи у сфері охорони здоров'я.

25 млн євро буде спрямовано на реалізацію Програми підтримки ЄС для розвитку сільського господарства та малих фермерських господарств в Україні. Завдяки Програмі малі фермерські господарства зможуть отримати додаткову грантову підтримку, консультації та нові навички для розвитку власного виробництва, а також для купівлі землі. Крім того, Програма дозволить удосконалити управління ресурсами у рибному та лісовому господарствах.

20 млн. євро буде виділено на Програму «EU4BUSINESS: Підтримка малих та середніх підприємств (МСП) в Україні». Програма передбачає надання грантів для інноваційних проєктів з розвитку малих та середніх підприємств, створення нових робочих місць та розвитку бізнесу на рівні місцевих громад, а також удосконалення економічної політики у цій сфері відповідно до кращих міжнародних практик.

Схожі новини