Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Мало не кінець світу": у Карпатах зафільмували потужний торнадо

  • 16.07.2020, 12:35
  • 16.9K

У Карпатах в горах помітили смерч, який супроводжувався сильним градом, розміром з перепелині яйця, та потужним вітром. Стихія насунула на гірський регіон в Івано-Франківській області після грози

Про це 15 липня повідомив очевидець Павло Пивовар на своїй сторінці у Facebook, який відпочивав у цей момент в горах з друзями.

Також він опублікував приголомшливу світлину смерчу.

За словами Павла Пивовара, негода застала їх компанію в наметах, і після невеликої перерви між дощами він відправився на гірський хребет, в надії зробити мальовничі кадри та потрапив під грозу. Сховатися від неї чоловік вирішив у печері в скелях.

«Дорогою до схованки, на відстані якихось два-три кілометри від мене утворився ось такий смерч. Він крутився легенько, наче нікуди не поспішав», — розповів Павло.

Зробивши кілька кадрів торнадо, він побіг далі до скель, де почав падати чималий град.

«Цей момент додав мені ще більшого прискорення, і я з блискавичною швидкістю вскочив у вузький прохід печери. І тут почався мало не кінець світу. Град лупив по скелях, а після нього вступив ще й вітрище з дощем», — написав фотограф.

Як пишуть місцеві видання, фотографія унікального явища знята з гори Ребра — однієї з найвищих вершин українських Карпат.

Вершина розташована в центральній частині хребта Чорногора, на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей.

Читайте також: На Черкащині помітили рідкісний смерч: відео очевидців

У мережі також опублікували відео, зняте з іншого ракурсу. Відео поширив Олег Перепелюк 13 липня.

Схожі новини