Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Небезпека є: епідеміолог розповів, чи варто цьогоріч їхати на відпочинок

  • 16.07.2020, 11:51
  • 679

«Небезпека є», - наголошує кандидат медичних наук, керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю Андрій Александрін

Цьогоріч не варто їхати на відпочинок молоді, яка буде тусити в нічних клубах. Про це зазначив кандидат медичних наук, керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю, епідеміолог Андрій Александрін в інтерв’ю «Главкому».

«Молодь потім повернеться додому, можливо, із безсимптомним перебігом Covid -19, приїде в гості до своїх батьків, бабусі чи дідуся і інфікує їх. Тому завжди треба оцінювати ризики і розуміти: їхати чи ні. Перед тим, як кудись летіти, варто дізнатися: яка у іншій країні ситуація, чи немає там спалахів. Треба також звертати увагу, чи є якісна припливно-витяжна система вентиляції у готелях. Добре було б поки цей період перетерпіти вдома і не їздити за кордон, бо все-таки небезпека є», — підкреслив епідеміолог.

Андрій Александрін вважає, що багато людей вже не вірять в існування Covid-19.

«Раджу таким людям поїхати до інфекційної лікарні і подивитися на важких хворих та запитати у лікарів, як часто такі пацієнти помирають», — наголосив лікар.

Схожі новини