Передплата 2024 «Добрий господар»

Чим корисний аґрус: озвучено важливі властивості

  • 15.07.2020, 18:55
  • 5 338

Незважаючи на те, що аґрус не входить в число найвживаніших ягід, він має дуже корисні властивості для організму.

Це відмінний сечогінний засіб, який допомагає очистити печінку та підвищити імунний захист, повідомляє cure-naturali.it.

Властивості аґрусу

Аґрус на 87% складається з води. Також в ньому міститься клітковина, білки і невелика частина корисних рослинних жирів (0,6%). Він є відмінним джерелом мінералів (кальцію, калію, міді, заліза, магнію, цинку, марганцю, фосфору), вітамінів (А, С, В1, В2, B3, B5 та B6), флавоноїдів, бета-каротину, поліфенолів, фолатів і антоціанів.

Наявність вітамінів та інших активних інгредієнтів з антиоксидантними властивостями дозволяють йому діяти проти вільних радикалів, які є основною причиною клітинного старіння. Зокрема, спільна присутність вітаміну С і антиоксидантів допомагає захистити ДНК і клітини організму від пошкодження шляхом зупинки окисного процесу.

Крім того, аґрус — сечогінний засіб, оскільки в ньому міститься багато води і специфічних речовин. Він допомагає виводити токсини з організму і очищати печінку, а суміш розчинних і нерозчинних волокон зменшує ризик діабету та контролює рівень холестерину в крові.

Також ягоди володіють природною в'яжучою та антибактеріальною дією, що допомагає імунній системі виконувати свою роботу і зменшувати кількість інфекцій. Вони навіть здатні збільшити присутність білих кров'яних клітин, які захищають організм від бактерій та інших шкідливих речовин.

Як використовувати аґрус

Аґрус можна їсти в свіжому вигляді як закуску, додавати в фруктові салати, використовувати для прикрашання тортів і десертів, а також робити з нього джеми і сиропи.

Крім того, листя та ягоди використовуються для виробництва трав'яних чаїв і натуральних засобів.

Схожі новини