Передплата 2024 ВЗ

У Львові побудують притулок для чотирилапих за 50 мільйонів на рік

У місті Лева зведуть новий притулок, де замешкають шість сотень безпритульних чотирилапих – кішок і собак. Центр по­стане на вулиці Шевченка, де вже виділено земельну ділянку

Домівка для чотирилапих, обіцяють у Ратуші, буде рівня «п'ятизіркового го­телю». Там буде центр крема­ції, сучасна ветеринарна клініка з грумінг-салоном (стрижка, зачіска, манікюр), тренувально-вигульний майданчик для собак, а також центр адопції та продовженої перетримки безпритуль­них собак.

Як розповів «ВЗ» в.о. дирек­тора ЛКП «Лев» Андрій Пінчук, утримання притулку європей­ського типу коштуватиме міс­ту 50 мільйонів гривень на рік. Виконавчий комітет ЛМР уже дав добро на зведення притул­ку.

«Нам передано проєктно-ко­шторисну документацію, — пові­домив Андрій Пінчук. — Хочемо її переробити, щоб будувати не тільки притулок, а й кремато­рій, і облаштувати ветеринар­ну клініку. Притулок має бути самоокупним. Наша мета — щоб він був не лише центром, куди можна привести і здати твари­ну, як це відбувається у Брюхо­вичах. А щоб це реально була структура, яка могла би забез­печити великий спектр послуг».

Схожі новини