Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Фінішна битва за Лігу чемпіонів

Володаря другої путівки дізнаємося, найімовірніше, лише в останньому турі чемпіонату футбольної УПЛ

Оце так фініш цьогоріч у чемпіонаті футбольної Прем’єр-ліги! Найімовірніше, лише в останньому, 32-му турі (неділя, 19 липня), стане відомо, кому саме, «Зорі», «Динамо» чи «Десні», дістануться срібні медалі й друга путівка у Лігу чемпіонів (перша вже давно у кишені чемпіона, «Шахтаря»). Утім, не менш цікаві матчі відбудуться у передостанньому, 31-му турі. У четвер, 16 липня, «Динамо» приймає «Зорю», а «Десна» — «Олександрію» (початок обох поєдинків — 19.00).

Київське «Динамо» у по­передньому турі могло ви­йти на друге місце, але в останні хвилини матчу проти «Олександрії» упустило пере­могу. Динамівці можуть скіль­ки завгодно нарікати на арбі­тра, який поставив у ворота киян два пенальті, але факт за­лишається фактом: у захисній лінії підопічних Олексія Михай­личенка — величезні проблеми. «біло-блакитні» вже й забули, коли їхні ворота залишали­ся «сухими»… Зараз «Динамо» відстає від «Зорі» на очко, тож у разі перемоги луганців вони стануть для киян недосяжни­ми. Не надто влаштує «Дина­мо» й нічия, яка збереже ни­нішнє відставання столичного клубу від «Зорі». Вихованці Ві­ктора Скрипника в останньо­му турі прийматимуть «Десну». Якщо «Зоря» після нічиєї у Ки­єві виграє у чернігівців, то саме вона, а не «Динамо» (що, найімовірніше, переможе в остан­ньому турі ковалівський «Ко­лос»), фінішує другою…

Отже, киянам у матчі з лу­ганцями потрібна тільки пере­мога. Але чи здатне нинішнє «Динамо» її здобути? Остан­нім часом столичну команду неабияк лихоманить. Кияни, як визнавав Михайличенко, мо­гли навіть «Колосу» програти… Найбільші проблеми столич­ного клубу — слабка реалізація гольових моментів і проваль­на гра в обороні. Скрипник, без сумніву, про це прекрас­но знає, і планує цими вада­ми «Динамо» скористатися. Як на мене, у поєдинку «Динамо» — «Зоря» варто ставити на ні­чию, яка влаштує гостей… Але побачимо. Можливо, динамів­ці усе-таки згадають, за який клуб вони грають?

«Десна» у 31-му турі мусить за будь-яку ціну обіграти вдо­ма «Олександрію». Хтось із конкурентів чернігівців у бо­ротьбі за друге місце, «Зоря» чи «Динамо», точно втратить очки (а у разі нічиєї у київсько­му матчі — обидва), і у 32-му турі «Десна» залишатиметься у «срібній» гонці. Утім, «Олек­сандрія», що готується до поєдинків плей-оф за третю пу­тівку у Лігу Європи, нарешті набрала непоганої форми. До­машній матч підопічних Воло­димира Шарана проти «Дина­мо» довів, що «Олександрія» може чинити лідерам гідний опір. Тож «Десні», аби здобу­ти у 31-му турі три очки, треба буде викластися у Чернігові на усі сто відсотків.

А тим часом…

Нагадаємо, львівські «Кар­пати», які через фінансові про­блеми двічі не з’являлися на ви­їзні матчі проти «Маріуполя», рішенням КДК УАФ знято з чем­піонату УПЛ. Крім того, «Карпа­ти» позбавлено професіональ­ного статусу, тож клуб, який має близько 5 мільйонів дола­рів боргів, не зможе подати до­кументи на атестацію для участі у чемпіонаті Першої ліги наступ­ного сезону. «Зелено-білі» мо­жуть відновити виступи тільки в аматорській лізі.

Схожі новини