Передплата 2024 «Добра кухня»

Помер Єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії Мілан Шашік

  • 15.07.2020, 00:35
  • 6 104

Причина смерті наразі невідома

Ввечері 14 липня на 68 році життя пішов у вічність правлячий єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії Мілан Шашік. Причина смерті покищо невідома.

Як пише сайт zakarpattya.net.ua.

Владика Мілан Шашік очолював Мукачівську греко-католицьку єпархію як Апостольський Адміністратор від 12 листопада 2002 року, а 17 березня 2010 був призначений правлячим єпископом-ординарієм.

Народився 17 вересня 1952 р. в Словаччині. Після закінчення школи вступив до Згромадження Місіонерів, вивчав філософсько-богословські предмети у Братиславській семінарії, в 1976 році прийняв священиче рукоположення. Після навчання у Римі, де здобув ліценціат з богослов’я духовності, протягом шести років працював в Апостольській Нунціатурі у Києві, а також душпастирював на Закарпатті. Після призначення Апостольським Адміністратором Мукачівської греко-католицької єпархії, 6 січня 2003 року владика Мілан Шашік отримав архиєрейське рукоположення з рук Папи Івана Павла І І.

У вересні минулого року Мілан Шашік потрапив у жахливе ДТП. Владика їхав з Угорщини до Словаччини, у мікроавтобус, в якому він знаходився, на великій швидкості врізалося легкове авто, водій якого не впорався з керуванням.

Васлідок аварії з п’яти пасажирів автівки, яку занесло на мокрій трасі, загинуло троє. Владика Мілан та водій мікроавтобуса важких травм не отримали.

Схожі новини