Передплата 2024 «Добра кухня»

Рада провела найкоротше засідання в історії: тривало три хвилини

  • 14.07.2020, 17:30
  • 806

Верховна Рада відправила на повторне перше читання проєкт закону, який передбачає норму про звільнення директора Національного антикорупційного бюро в разі притягнення його до відповідальності за корупцію.

Про це йшлося на позачерговому засіданні парламенту 14 липня

«За» відповідне рішення проголосували 284 нардепи. Власне, це вже друге позачергове засідання Ради 14 липня. Скликалось воно саме для розгляду законопроєкту № 3133 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності протидії корупції в окремих правоохоронних та інших державних органах

Центр протидії корупції зазначав, що цей документ підриває незалежність НАБУ. За ним, мовляв, фактично можна буде звільнити директора НАБУ Артема Ситника. Раніше, в квітні, цей проєкт відклали через те, що він суперечив вимогам Міжнародного валютного фонду.

Пропозицію не розглядати законопроєкт, а відправити його на доопрацювання озвучив один із його творців нардеп Дмитро Лубінець.

Після голосування спікер Дмитро Разумков закрив друге позачергове засідання Ради. Загалом воно тривало близько 3 хвилин.

«Позачергове засідання Верховної Ради України оголошую закритим. Саме коротке засідання в нашій історії».

Схожі новини