Передплата 2024 ВЗ

"Шквальний вогонь з трьох боків": деталі вбивства бойового медика на Донбасі

  • 14.07.2020, 17:12
  • 796

Українські військові повідомили подробиці про те, як бойовики напередодні влаштували засідки на українську евакуаційну групу.

Про це вони розповіли у Зайцевому Донецької області журналістам, передає hromadske.

За словами командира 35 окремої бригади морської піхоти Миколи Паласа, 13 липня бойовики дали підтвердження режиму тиші з 14:00 до 18:00, щоб українська сторона могла забрати загиблого командира взводу, який незадовго до того підірвався на вибуховому пристрої.

«Першим йшов сержант розвідвзводу, який взяв на себе вогневий удар. Після того, як він був поранений, група відійшла назад, перегрупувалась. Вони намагались надати допомогу безпосередньо пораненому сержанту, який відповзав у бік, на зустріч групі. Бойовий медик загинув під час шквального вогню з застосуванням гранатометів. Офіцер розвідки отримав контузію. Його вдалось евакуювати офіцерам інженерно-саперної групи», — розповів Микола Палас.

За словами Паласа, вчора ввечері стало відомо, що командира взводу, який загинув на мінному полі, евакуювали на сторону бойовиків. Тепер ведуться перемовини про подальшу евакуацію загиблого бойового медика та пошук пораненого сержанта, який перебуває у тому ж районі, що й бойовий медик.

Читайте також: Війна на Донбасі: помер доброволець із Червонограда

«Ми всі були у білих касках, на бронежилетах були білі повʼязки. І висунулись на місце, де загинув військовий. Нас було 9 людей. Це представники СЦКК, військовий медик, група розмінування та військовослужбовці для евакуації. Метрів 10−15 ми не дійшли до тіла, і там нам влаштували підлу засідку. Почався шквальний вогонь з трьох сторін, тому вимушені були відійти назад», — розповів керівник української сторони Спільного центру контролю та координації за режимом припинення вогню Микола Левицький, який був на місці трагедії.

Схожі новини