Передплата 2024 ВЗ

Вибори у Білорусі: ЦВК відмовила в реєстрації головному супернику Лукашенка

  • 14.07.2020, 13:11
  • 800

Центральна виборча комісія відмовила колишньому главі Белгазпромбанка Віктору Бабарико в реєстрації кандидатом в президенти Білорусі.

Про це інформує «Радыё Свабода»

Глава ЦВК республіки Лідія Єрмошина запропонувала відмовити Бабарико в реєстрації через невідповідність декларації фактичних доходів і участі іноземної організації в його кампанії.

За рішення проголосували одностайно.

Комітет державного контролю Білорусі стверджує, що «злочинна група» отримувала злочинні доходи, а незаконна діяльність Бабарикj як «лідера злочинної групи» «підтверджується» конфіскованими матеріалами і допитами підозрюваних.

Бабарико нібито отримав незадекларовані 350 тисяч доларів США. У той же час у справі Бабарикj ще не було судового розгляду — відповідно, він не був визнаний винним.

Єрмошина пожартувала, що «хабарі не вказані в податковій декларації». За її словами, інших невідповідностей в декларації виявлено не було.

Держконтроль також стверджує, що Бабарикj незаконно використовував під час кампанії іноземну фінансову допомогу — ресурси Белгазпромбанкe, який на 99% належить російським компаніям.

Представник ініціативної групи, адвокат Максим Знак зазначив, що напередодні вся інформація з декларації була визнана актуальною.
Також він підкреслив, що інформація з листа Держконтролю була предметом звинувачення, яке не тільки не було розглянуто в суді, але навіть не було надано захисту на розгляд.

У листах не вказуються конкретні факти незаконної діяльності, зазначив він, а свідчення проти Бабарико суперечливі, в тому числі щодо сум незаконно отриманих грошей. Через невідповідність декларацій, немає підстав відмовляти в реєстрації, сказав він.

Схожі новини