Передплата 2024 ВЗ

У Львові створили унікальний мобільний додаток для прибирання міст

  • 13.07.2020, 19:15
  • 881

Його користувачі мають можливість позначати на мапі засмічення, які вони не можуть прибрати самотужки, або ж шукати та допомагати очистити мітки, створені іншими користувачами

Про це у коментарі кореспонденту Еспресо.Захід розповів менеджер проєктів компанії GlobalLogic Юрій Голованов.

«Ця програма була створена більше року тому, у серпні 2019 року. Це наша розробка. У компанії працює багато інженерів, які люблять ходити в походи. Вони стикнулися з проблемою сміття на природі й вирішили створити цю програму. Вона безкоштовна і працює на всій території України, хоча її можна використовувати і в інших країнах. Зараз додаток встановили близько трьох тисяч користувачів. Вже створено біля 100 міток і десь 10% з них вже вирішено. Найбільше їх на Львівщині та у Карпатах, а також у Києві та області», — коментує Юрій Голованов, менеджер компанії GlobalLogic, лідер проєкту EcoHike.

Напередодні вперше за допомогою цього додатку відбулось прибирання лісопарку у Львові. Учасники акції віднайшли, позначили на карті та згодом прибрали 24 локації. Загалом в акції взяли участь близько 150 учасників.

У компанії розповіли, що, окрім Львова, вони співпрацюють з іншими місцевими органами влади та компаніями.

«Окрім Львівської міської ради, компанія працює з міською владою у Моршині. Вони хочуть організовувати різні заходи, події, що дозволяє створити програма, і ми будемо виступати їхніми партнерами. Також ми співпрацюємо з туристичним клубом „Кулуар“, що організовує мандрівки Україною», — зазначив Юрій Голованов.

Читайте також: Утилізувати, не можна викидати: графік зупинок екобуса у Львові, який «збирає» батарейки та лампи

EcoHike — це створена львівськими інженерами GlobalLogic платформа, що вже об'єднує тисячі небайдужих українців та допомагає зробити наше довкілля чистішим. За допомогою додатку EcoHike під Apple iOS та Google Android користувачі можуть відмічати на мапі засмічення, які вони не можуть прибрати самотужки, або ж шукати та допомагати очистити мітки, створені іншими користувачами.

Схожі новини