Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна отримала партію антивірусного препарату від Індії

  • 13.07.2020, 16:35
  • 1 414

Україна у якості гуманітарної допомоги отримала від Республіки Індія партію антивірусного препарату OMVIR, який використовується у лікуванні пацієнтів, хворих на COVID-19

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

«Україна дуже вдячна за гуманітарну допомогу у 50 тис. капсул препарату OMVIR. Цей засіб внесений у вітчизняний протокол лікування, і наші лікарні, визнані опорними у боротьбі з COVID-19, дуже зацікавлені у тому, щоб його отримати. Цієї партії вистачить для того, щоб пролікувати близько 5 тис. пацієнтів», — зазначив заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко.

Посол Республіки Індія в Україні Партха Сатпатхі зауважив, що у разі потреби можуть бути зроблені додаткові поставки цього засобу.

Читайте також: Вчені назвали ліки, які побороли симптоми COVID-19

«Питання охорони здоров'я — питання національної безпеки. Коли ми отримали запит від України, то вирішили допомогти. Якщо він (препарат — ред.) стане вам у пригоді, то ми готові допомагати ще», — наголосив посол.

У МОЗ зазначили, що препарат OMVIR містить у собі 75 мг. діючої речовини Oseltamivier Phosphate і включений в український протокол лікування від коронавірусної хвороби COVID-19.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень