Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Інакше діла не буде: Резніков хоче залучити до "нормандського формату" ще дві країни

  • 13.07.2020, 13:15
  • 897

"Нормандський формат" має бути розширений за участі держав-підписантів Будапештського меморандуму

Віцепрем'єр-міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій, заступник глави делегації України в ТКГ Олексій Резніков заявив, що Україна зацікавлена ​​у включенні в мінський і нормандський формати переговорів з врегулювання ситуації на Донбасі США та Великої Британі.

«Я є прихильником цієї ідеї та переконаний, що свого часу, Україна даремно довірилася трьом потужним країнам, а саме — Великій Британії, США та Росії. Леонід Кучма погодився тоді підписати Будапештський меморандум. По суті, другого президента України обманули, обманули всю країну. До речі, президент Франції Франсуа Міттеран відверто у розмові з Кучмою попередив його, сказавши: „Юначе, вас все одно обмануть“. На жаль, Міттеран мав рацію», — сказав він.

Читайте також: Зустріч у «нормандському форматі»: ОПУ повідомив про результати переговорів

Раніше ЗМІ повідомляли, що під час зустрічі з делегацією Конгресу США на чолі з сенатором Джеймсом Інхофом у рамках Мюнхенської конференції з безпеки, яка проходила в лютому нинішнього року, президент Зеленський заявив, що Україна зацікавлена ​​в більш активному залученні США до процесу врегулювання конфлікту на Донбасі.

Схожі новини