Передплата 2024 ВЗ

У США загорівся військовий корабель: свідки говорять про вибух

  • 13.07.2020, 10:35
  • 756

На борту корабля ВМС США USS Bonhomme Richard, який пришвартувався в Сан-Дієго (штат Каліфорнія), 12 липня спалахнула масштабна пожежа. Постраждало, попередньо, 18 осіб

Як написала пресслужба Тихоокеанського флоту США на офіційній сторінці у Twitter, про НП повідомили ще вранці, близько 8:30 (за тамтешнім часом), у той час на борту перебувало 160 моряків.

«18 моряків перевезено до місцевої лікарні з травмами, що не загрожують життю», — йдеться в дописі.

Як написало місцеве видання The San Diego Union-Tribune, прессекретар Військово-морського флоту Південно-Західного штату Брайан О'Рурке заявив, що конкретне місце спалаху та масштаби пожежі поки невідомі.

Журналісти уточнили, що причина пожежі теж поки не з'ясували, а свідки говорили про вибух.

Станом на ранок 13 липня вогонь на борту американського десантного корабля «Боном Річард» загасити не вдалося. У результаті спалаху і вибуху постраждали 17 моряків і четверо цивільних. Їхньому життю нічого не загрожує.

Читайте також: Поблизу берегів Західної Африки горів український траулер, зник моряк, — ЗМІ

«За попередніми даними, вибух стався через підвищення температури (на кораблі — ред.) Унаслідок пожежі… Причини загоряння з'ясовує слідство», — заявив представник командування Тихоокеанського флоту США контрадмірал Філіп Собек.

За його словами, пожежа почалася на нижній вантажній палубі. Також Собек повідомив, що на борту корабля перебуває більш ніж 3 700 тонн палива. Пожежні намагаються не допустити його загоряння. Боєприпасів на судні немає.

Глава пожежної служби Сан-Дієго Колін Стоуелл зазначив, що пожежа може тривати кілька днів, і ймовірно, що корабель «вигорить до ватерлінії».

Схожі новини