Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Щурі тікають з корабля: російські олігархи просили про аудієнцію у керівництва США

  • 12.07.2020, 19:35
  • 1 977

Після конституційного "обнулення" термінів Володимир Путін та віддана йому частина силової фракції російської влади готується "втихомирювати" суспільний протест та невдоволених в елітах

Про це відомий російський політолог, доктор історичних наук Валерій Соловей, якого звільнили за нелояльність з посади професора Московського державного інституту міжнародних відносин (рос. «МГІМО»), розповів в ефірі програми «Студія Захід» з Антоном Борковським, яка 11 липня 2020 року вийшла на Еспресо.TV.

«Якщо виникнуть в Росії загальнонаціональні політичні протести, вже готовий список для інтернування, тобто для взяття під варту без пред'явлення звинувачень. Пам'ятаєте, як у (комуністичній — ред.) Польщі під час введення воєнного стану? Список включає кілька тисяч людей. Причому там є навіть діячі шоу-бізнесу, які критичні висловлювалися про владу», — зазначив він.

Згідноі з даними Солов'я, за наявними в його розпорядженні «аналітичними оцінками російської контррозвідки і політичної поліції», ймовірність протестів зростатиме, «починаючи з осені».

Читайте також: «Росія розгортає три ударні групи на кордоні з Україною», — дипломат

Водночас, оскільки «Путін вирішив розв'язати руки чекістам», для яких головне — «викликати в суспільстві атмосферу страху», особливо уразливими в РФ відчувають себе наразі олігархи, додав політолог.

«Усе, що відбувається в останні місяці, викликає у колі російського істеблішменту атмосферу жаху. Тобто цей жах поширюється не тільки на країну, а й на істеблішмент загалом. Я можу сказати, що найбільші російські олігархи буквального зараз, в останній тиждень, намагалися марно домогтися аудієнції у американських високопосадовців. Їм дали, кажучи мовою Шолоха, „відлуп“ і сказали: „Але, ви ж пов'язані з організованою злочинністю, з режимом Путіна. Ми з вами не можемо мати жодних справ“. І це їх дуже лякає», — розповів Соловей.

Схожі новини