Передплата 2024 ВЗ

"На милування нема силування": у РФ готові до ймовірного виходу України з "Мінська"

  • 12.07.2020, 18:55
  • 958

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Росія примириться, якщо Україна покине мінський процес, але всім його учасникам буде надзвичайно складно

Про це повідомило російське видання ТАСС із посиланням на Пєскова в ефірі «Россия-1».

«На милування нема силування, але вихід України з мінського комплексу заходів явно не сподобається ні Берліну, ні Парижу, ні Москві…

Для виготовлення будь-якого альтернативного документа необхідний буде діалог з представниками самопроголошених республік. А той же Київ геть відмовляється від цього діалогу. Таким чином, виходить якесь замкнене коло".

Пєсков також зазначив: якщо Україна покине Мінськ, то вибудований наразі переговорний процес втратить переговорну базу, «а створити нову базу у вигляді нового документа буде надзвичайно складно».

Прессекретар Путіна заявив, що «Київ як нічого не робив в плані реалізації мінського комплексу заходів і паризьких домовленостей, так і не робить, по суті, немає ніякого просування».

Читайте також: «Паспортизацією» сепаратистів Путін поховав Мінські угоди

Нагадаємо, 9 липня Резніков написав у блозі, ніби Мінські угоди не відображають нинішніх реалій і потреб щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, і Заходу варто підтримати їх перегляд, що дозволить реально змінити ситуацію.

Після цього у Росії заявили, що Київ на вищому рівні нібито повинен підтвердити або спростувати слова Резнікова про необхідність перегляду Мінських угод, інакше це означатиме відмову України від всіх домовленостей і від переговорів щодо Донбасу. Таким чином, Росія хоче звинуватити Україну у невиконанні укладених раніше угод, що дозволить країні-агресорці звільнитися від тиску міжнародних санкцій.

Схожі новини