Передплата 2024 «Добрий господар»

Угорщину запідозрили в "тихій" окупації території України

  • 10.07.2020, 19:12
  • 1 512

Угорщина розпочинає програму фінансової підтримки для представників угорської меншини щодо викупу земель сільськогосподарського значення.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав український блогер Тимофій Гольц. Він зазначив, що кошти з бюджету країни проходитимуть через фонд імені Габора Бетлена і міністерство аграрної політики Угорщини.

«Занепокоєння українських чиновників, які вміють аналізувати, ухвалювати і реалізовувати рішення, має викликати той факт, що Угорщина розпочинає програму фінансової допомоги представникам угорської меншини України в питанні викупу земель сільськогосподарського призначення. Кошти з угорського бюджету будуть проходити через фонд імені Габора Бетлена, а також через міністерство аграрної політики Угорщини», — підкреслив він.

Блогер підкреслив, що викуплені землі будуть маскувати під різними проектами в сфері сільського господарства або переробної промисловості (насадження фруктових садів, будівництво переробних заводів).

Також він звернув увагу, що такі наміри Угорщини вигідні і Росії.

«Такі „провідні“ сайти російської пропаганди, як odnarodyna.org, news-front.info і інші в єдиному режимі часу викладають позитивні матеріали про посилення позицій Угорщини в Закарпатті. Звичайно, в програшному для України ракурсі. У вигідному для Угорщини форматі. До речі, угорці вкладають чимало коштів і в інформаційний супровід своїх проектів в інформаційному просторі України», — підкреслив Гольц.

Він вважає, що українська реакція на це має бути жорсткою.

Крім того, блогер зазначив, що Будапешт підсилює армію і нарощує сили на кордоні з Румунією: «Закуповує 16 багатофункціональних вертольотів Н22М і 20 одиниць Н145М, 44 одиниці танків „Leopard 2A7 +“, і 24 САУ РzН2000 калібру 155 мм (німецького виробництва), збільшив грошове забезпечення військовослужбовцям на 10%, а також зробив додаткові витрати на розгортання підрозділів на кордоні з Румунією. Тобто, починає вже бряцкати зброєю».

Схожі новини