Передплата 2024 «Добра кухня»

Шашлики у парку: у Львові хочуть легалізувати місця для барбекю

  • 10.07.2020, 16:20
  • 1 649

У львівських парках хочуть організувати зони барбекю.

У львівських парках наразі заборонено розводити багаття та смажити шашлик. Але у міськраді думають, як легалізувати деякі такі місця для барбекю. Про це Tvoemisto.tv розповіла керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

«За правилами багаття у парках розпалювати не можна і на Знесінні теж. Але я вважаю, що ця традиція шашликів і багать нікуди не дінеться. Я б виділяла в парках окремі місця під вогнища», — зазначила Олександра Сладкова.

Утім посадовиця вважає, що доцільно було б зонувати парки таким чином, щоб зони барбекю були.

«Вогнища із дров, які позбирали на землі, є не бажаними. Було б добре, якби камінням обкладали місця, в яких це можна зробити. Ідеально було б, якби люди привозили одноразові мангали, як за кордоном», — розповіла посадовиця.

Наразі управління готує конкурси на три парки у Львові, в яких хоче прописати одним із завдань — передбачати місця під барбекю. Йдеться про «Горіховий гай», парк Архангела Михаїла біля автовокзалу на Стрийській і парк між Рясним-1 та Рясним-2.

«У всіх трьох ми думаємо над тим, де можна зробити такі місця для пікніків», — сказала Олександра Сладкова.

На питання, чи планують облаштовувати такі спеціально відведені зони в інших парках, посадовиця сказала, що директори парків впродовж двох тижнів мають підготувати карти стихійних вогнищ, які організовують львів’яни.

«У вівторок я мала зустріч зі всіма директорами парків і попросила зробити карту, де які вогнища розводять. Ці карти вони мають подати впродовж двох тижнів. Тоді ми будемо знати, скільки місць таких є. де вони знаходяться і будемо думати, які можна буде легалізувати і належно облаштувати, а які нам загрожують», — підсумувала Олександра Сладкова.

Схожі новини