Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Смерть породіллі: на Львівщині чотирьох лікарів підозрюють у недбалості

  • 10.07.2020, 12:12
  • 828

Завідувача хірургічного відділення, двох лікарів-акушерів-гінекологів та анестезіолога Центральної міської лікарні м. Борислава підозрюють у неналежному виконанні своїх обов’язків, внаслідок чого померла породілля, а здоров’ю її новонародженої дитини було завдано непоправної шкоди

Медикам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.ч.1,2 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки) К К України, зазначають в обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2018 року ці медики приймали пологи у 31-річної мешканки м. Борислава. Це була четверта вагітність у жінки. Породіллі мали зробити плановий кесарів розтин, однак після п’яти невдалих спроб інтубації у жінки зупинилось серце. Операцію припинили та розпочали реанімаційні заходи, зокрема, інтенсивну терапію. На допомогу покликали львівських медиків. Жінку підключали до апарату штучної вентиляції легень. Проте жодні із заходів не допомогли. Наступного дня жінка померла.

Постраждало також немовля: через тривале кисневе голодування та інші ускладнення дитина отримала інвалідність.

«Максимальне покарання, передбачене санкціями статей — позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років», — додали у поліції.

Схожі новини