Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Данілов назвав головну умову відновлення постачання води в Крим

  • 10.07.2020, 08:34
  • 876

Україна може відновити постачання води в окупований Росією Крим тільки після того, як півострів знову стане українським.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у ефірі програми «Право на владу» на 1 + 1. За його словами, поки півострів незаконно залишається під впливом РФ, Україна не має морального права поставляти воду окупантам. При цьому, він запевнив: кримчани водою забезпечені.

«До того часу поки Крим не український, я вважаю, подавати туди воду для окупантів для того, щоб вони там розвивали свої Збройні сили, у нас немає ніякого морального права. Населення Криму сьогодні питною водою забезпечено на 100%», — сказав він.

Данілов підкреслив, що проблем з водою для кримського населення не існує, вона відсутня тільки в промислових цілях окупантів.

«Те, що там немає води для промисловості, це вже інше питання. Позиція досить проста — коли там буде українська промисловість, коли там буде Україна, там обов'язково буде українська вода», — сказав він.

Данілов відмовився коментувати минулі заяви прем'єра Дениса Шмигаля про відновлення подачі води в Крим. Також він утримався від оцінки недавніх слів командуючого Військово-морських сил України Олексія Неіжпапи про ймовірний наступ Росії з окупованого Криму в Херсонській області, щоб пустити воду в Північно-Кримський канал.

«Я за себе відповідаю. Не знаю, хто куди поспішав», — сказав Данилов.

Схожі новини