Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенко заявив про загрозливу ситуацію в економіці і закликав не допустити боргів по зарплатам

  • 09.07.2020, 21:06
  • 830

Ситуація в економіці надзвичайно серйозна, падіння ВВП на середину року вже склало майже 7 відсотків, а до кінця року може сягнути 15%.

Про це у прямому ефірі телеканалу «Україна» заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він зауважив, що у такій ситуації необхідно захистити людей і не допустити заборгованості по соціальним виплатам. Порошенко також зазначив, що атаки на незалежність Національного банку України є вкрай небезпечними для фінансової стабільності у державі.

«15% - це та цифра, на яку впав ВВП в 14−15 роках, коли Україна втратила внаслідок окупації Крим і Донбас. Тільки причина вже — не російська окупація, а тотальна, кричуща некомпетентність влади. І під час цих подій, якщо вони намагаються руйнувати єдину інституцію в державі, яка забезпечувала низький рівень інфляції, стабільність банківської системи, стабільність курсу української національної грошової одиниці до долара США, та ще й закидати їм, що курс є стабільним, а інфляція низька — це точно має руйнівні наслідки», — зазначив Порошенко.

«Що ми маємо зараз зробити? Ми маємо захистити просту людину, забезпечити соціальні виплати. Маємо не допустити заборгованість по зарплатах і пенсіях. А вона є невідворотною, якщо влада не змінить свої підходи кричущої некомпетентності. Падає наша зовнішня торгівля, падає ВВП, падає промислове виробництво. Люди — підприємці, наймані працівники в першу чергу в містах не мають можливості заробити для себе», — наголошує п’ятий Президент.

Схожі новини