Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Динамо» вигризло Кубок у «Ворскли»

Крім киян, тішаться «Десна» і «Зоря»: тепер вони точно зіграють у Лізі Європи

Фаворитом фіналу футбольного Кубка України букмекери вважали київське «Динамо». Однак легкої прогулянки у «біло- блакитних» у Харкові не вийшло. Полтавська «Ворскла» чинила гідний спротив, і вирвати перемогу динамівці змогли лише у післяматчевій серії пенальті.

Хоча у першому тай­мі перевагу мало «Ди­намо», рахунок відкрила «Ворскла». У своєму штрафно­му майданчику помилився Си­дорчук, і м’яч, пропущений ди­намівцем, увігнав у сітку воріт киян Степанюк. «Динамо» про­довжило атакувати, могли заби­вати Сирота й Вербіч, але клас­но зіграв у тих моментах голкіпер полтавців Різник. І все ж «Дина­мо» зрівняло рахунок: у штраф­ному «Ворскли» класно розібрав­ся з м’ячем Вербіч — 1:1.

Перерва пішла на користь «Ворсклі». «Динамо» втрати­ло темп, і оборонятися полтав­цям стало легше. Вивів уперед киян Шепелєв, але у тому епі­зоді був офсайд у Вербіча, який арбітри розцінили як не пасив­ний. Справа дійшла до додат­кового часу. Відчувалося, що усі футболісти втомилися, гострих моментів уже не було… Усе ви­рішила серія пенальті, яку з ра­хунком 8:7 виграло «Динамо» — володар Кубка України-2020.

Якби Кубок узяла «Ворскла», то завоювала би право зіграти у груповому турнірі Ліги Європи. Тоді ще одну путівку у цей турнір одержала б команда, яка фіні­шувала б у чемпіонаті третьою. А от команді, яка би зайняла у чемпіонаті четверте місце, до­велося би боротися за путівку до ЛЄ у плей-оф… Тож перемозі «Динамо» у фіналі Кубка радіють також «Десна» й «Зоря». Нижче четвертого місця у чемпіонаті вони вже не опустяться, а відтак точно зіграють у Лізі Європи. Для чернігівців це буде дебют у єврокубках.

Схожі новини