Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Кремлі висловилися стосовно приєднання ОРДЛО до складу РФ

  • 09.07.2020, 14:55
  • 947

Заступник глави адміністрації президента РФ Дмитро Козак заявив, що питання входження так званих "ДНР" і "ЛНР" до складу Росії на державному рівні ніколи не обговорювалося

Про це Козак повідомив в інтерв'ю російському виданню ТАСС.

«Щодо різного роду заяв політичних діячів і громадських організацій про можливості та перспективи входження Донбасу в Російську Федерацію. Ця думка виключно авторів цих заяв. На державному рівні це питання ніколи не обговорювалося».

За словами Козака, Росія «не втрачає надію на мирне політичне врегулювання конфлікту», тому що «навіть заморожений конфлікт на південно-західних кордонах Російської Федерації абсолютно точно не потрібен».

Читайте також: Нахабність не має меж: у Росії очікують на проєкт змін до Конституції України

Нагадаємо, колишній так званий «прем'єр ДНР» Олександр Бородай під час з'їзду партії «Родіна» в Санкт-Петербурзі 4 липня заявив про можливе швидке приєднання ОРДЛО до Росії. На його думку, де-факто невизнані «республіки» вже є частиною РФ. Бородай заявив, що багато жителів окупованого Донбасу брали участь у голосуванні за поправки в конституцію РФ.

4 липня український президент Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання про те, чи правда, що Москва зажадала від Києва надати до 6 липня закон про особливий статус Донбасу, сказав, що Україна є незалежною країною, тому ніхто на міжнародній арені не може від неї нічого вимагати. «Мені здається, що тут усім потрібно попрацювати над риторикою», — сказав він.

Схожі новини