Передплата 2024 ВЗ

Сенцов розпочне зйомки нового фільму вже восени: Держкіно виділить 25 млн грн

  • 09.07.2020, 13:23
  • 925

Фільм Олега Сенцова "Носоріг" отримає 25 млн грн з бюджету

Таке рішення ухвалила Рада з державної підтримки кінематографії, передає LB.ua

Проєкт фільму «Носоріг» переміг на третьому конкурсі кінопроєктів в 2012 році і мав отримати державне фінансування в розмірі 3,9 млн грн.

Контракт з тодішніми продюсерами фільму — Олегом Сенцовим і Ольгою Журженко — підписано не було.

Проєкт внесли в Програму створення та розповсюдження національного кіно на 2013 рік. Станом на 2019 рік він залишався в програмі й це дало підстави претендувати на фінансування в 2020 році після повернення Сенцова з Росії, де він був незаконно ув'язнений.

Держфінансування від України в розмірі 25 млн 100 тис грн складе половину бюджету.

Сенцов наголосив, що написав ще п'ять сценаріїв, але хоче спочатку зробити «Носорога», оскільки це важливий для нього проєкт.

«Носоріг» — кримінальна драма, події якої розгортаються в Україні в 90-ті роки. Це епоха, яка нас усіх змінила — перехід від Радянського Союзу до наших сучасних днів, але всі ті виклики й досі актуальні для нашого суспільства. В українському кіно ще не знімали фільми про ці часи, тому я вважаю, що важливо поговорити про це, зазирнути в самих себе, — розповідає Сенцов про свій майбутній фільм. — Про бандитів ми бачили багато стрічок, але мене цікавить перш за все людина: що вона відчуває, чому діє саме так, чи може така людина змінитися… Адже немає поганих людей, є люди, які роблять погані вчинки".

Зйомки планують розпочати вже цієї осені.

Схожі новини