Передплата 2024 «Добрий господар»

Що робити українцям після повернення з "червоної зони": з'явився алгоритм дій

  • 09.07.2020, 13:35
  • 869

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов нагадав алгоритм дій громадян, які повертаються в Україну з країн "червоної" зони

Як передає УНІАН, про це він сказав під час брифінгу, відповідаючи на запитання щодо алгоритму дій людей, які повертаються в Україну з країн «червоної зони», зокрема, тих, у кого після повернення виявилися негативні ПЛР-тести.

Степанов зауважив, що за пропозицією Міністерства охорони здоров'я уряд ухвалив рішення щодо порядку виходу громадян з самоізоляції.

«Людина, яка приїжджає з країни, віднесеної до „червоної зони“, повинна пройти самоізоляцію протягом 14 днів, встановивши у себе додаток „Дій вдома“. Але за її бажанням вона може пройти ПЛР-тестування у будь-якій приватній лабораторії. І важливо, щоб ця лабораторія була віднесена до лабораторій, акредитованих Центром громадського здоров'я», — зазначив він.

Міністр додав, що уся інформація щодо лабораторій розміщена на сайті ЦГЗ.

«У випадку негативного результату, лабораторія, згідно з умовами, відразу повідомляє Центр громадського здоров'я» і надсилає повідомляння на адміністрування додатку «Дій вдома»" - пояснив Степанов.

Він зазначив, що після цього людині на додаток приходить відповідне повідомлення, і вона припиняє самоізоляцію.

Читайте також: Подорожі під час пандемії: МЗС розробило інтерактивну мапу для мандрівників

Нагадаємо, 6 липня Міністерство охорони здоров’я опублікувало оновлений перелік країн «червоної» та «зеленої» зон за показниками активних хворих на COVID-19 на 100 тисяч населення. Так, у «червоній» зоні перебувають Албанія, Чорногорія та Єгипет. Туреччина і Хорватія перебувають у «зеленій» зоні. В усі ці країни українцям дозволено в’їжджати як туристам.

Схожі новини