Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Пожежі на Луганщині: рятувальники показали наслідки стихії

  • 09.07.2020, 12:15
  • 815

У Державній службі із надзвичайних ситуацій проінформували, що станом на 5 ранку 9 липня гасіння окремих осередків тління на всій площі пожежі лісів на Луганщині триває

Як сказано на сайті ГУ ДСНС України у Луганській області, орієнтована площа пожежі складає близько 5 тис. га. Наразі загрози розповсюдження немає. Але гасіння пожежі ускладнюється поривчастим вітром 7−9 м/с.

«Залишаються два основні окремі осередки пожежі в 23 кварталі Борівського лісництва ДП «Сєвєродонецьке ЛМГ» та загоряння на полігоні твердих побутових відходів комунального підприємства «Сєвєродонецьккомунсервіс» на площі приблизно 6 га (22 квартал Борівського лісництва ДП «Сєвєродонецьке ЛМГ»), — сказано в повідомленні.

Рятувальники також зазначили, що створено 6 оперативних дільниць, визначено їхніх керівників та поставлено завдання з гасіння осередків горіння. До гасіння пожежі всього залучено 294 одиниці техніки та 1425 особового складу.

Орієнтовно пожежею знищено 24 та пошкоджено 35 житлових будинків, усього — 59, також пошкоджено 80 дачних будівель.

За уточненими даними на 5 ранку 9 липня унаслідок пожежі загинуло 5 осіб, 34 особи госпіталізовано (з них 15 дітей), 3 людини перебувають на лікарняному, 34-м надано медичну допомогу амбулаторно, без госпіталізації. Усього звернулася по медичну допомогу 71 особа.

Читайте також: У психоневрологічному інтернаті на Луганщині сталася пожежа, четверо людей загинуло

Нагадуємо, Луганській області поблизу Сєвєродонецька загорілися ліси на площі 85 гектарів.

Глава Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай припустив, що причиною масштабних лісових пожеж міг стати підпал.

Президент Володимир Зеленський заявив, що жителям Луганської області, які постраждали від пожеж, виділять по 300 тисяч гривень за кожен знищений будинок.

Схожі новини