Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Amazon оштрафували на кругленьку суму за роботу в анексованому Криму

  • 09.07.2020, 11:15
  • 701

Американський інтернет-рітейлер Amazon заплатить 134,5 тис. доларів (3,62 млн грн) штрафу за порушення санкцій США, зокрема щодо анексованого Криму

Про це повідомляється на сайті Мінфіну США (OFAC).

Відзначається, що у 2011−2018 роках Amazon надавав товари і послуги жителям регіонів, щодо яких діють санкції США. Йдеться про Крим, Іран та Сирію. Також Amazon обслуговував клієнтів, які особисто фігурували в санкційних списках або працювали на дипмісії країн з таких списків.

Причиною порушень стала некоректна робота автоматизованої системи з перевірки, чи знаходиться той чи інший клієнт Amazon під санкціями. Всього інтернет-рітейлер провів кілька сотень транзакцій, що порушують санкційні програми, на загальну суму близько 269 тисяч доларів (8,18 млн грн).

Amazon загрожував штраф більш ніж в мільйон доларів, але його суму знизили: OFAC порахував порушення не дуже значними і взяв до уваги те, що компанія повідомила про них добровільно.

Читайте також: Уляна Супрун запустила флешмоб проти Amazon через продаж товарів із символікою «ДНР»

Нагадаємо, у 2014 році влада США заборонила будь-які економічні зв'язки з Кримом. Під забороною опинився зокрема експорт американських товарів, технологій і послуг на півострів.

США озвучили вимоги Росії для зняття санкцій — повернути контроль над Кримом Україні і закінчити війну на Донбасі.

Схожі новини