Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На слідчих тиснули, щоб арештувати "Прямий" - керівник слідчої групи ДБР

  • 08.07.2020, 22:26
  • 1 353

Фактичне керівництво Державного бюро розслідувань в особі Олександра Бабікова чинило тиск на слідчих з метою арештувати телеканал "Прямий".

Про це в ексклюзивному інтерв'ю «Прямому» розповів керівник слідчої групи ДБР Олег Корецький.

«Тобто забрали у моїх слідчих ці кримінальні провадження, щоб не вони розслідували… Той самий „Прямий“… Коли я прийшов до керівництва і кажу, що потрібно приймати рішення про закриття кримінальних проваджень, бо там немає складу чи події злочину», — сказав він.

«Говоримо про той самий телеканал „Прямий“. Кримінальне провадження у слідчих в березні забрали в інший відділ розслідувати. Тому що ми не погоджувалися… Я не можу розкривати таємницю слідства до кінця. Але ми вважали свою лінію проводити, а не те, що вони там десь хотіли. І просто більш така конкретика така минулотижнева. Коли я був у відпустці, мені слідчі кажуть: „Слухайте, тут така ситуація відбувається. Кличуть на нараду і кажуть, що надо „Прямий“ уже швиденько визнавати речовим доказом і щоб його арештовувати“. Я кажу: для чого?», — додав він.

На питання, хто саме віддавав накази, Корецький відповів: «Я не буду казати прізвища слідчих. Але вони казали, що керівництво ДБР, а це безпосередньо може давати і заслуховує всі ці провадження — це Бабіков».

До того Корецького запитали: «Нинішнє керівництво — це Бабіков, Соколов? А до цього — Венедіктова? Це ця „харківська група“, чи як її назвати?», на що він відповів: «Харківська команда».

Олег Корецький підкреслив: «…вони кажуть, що кликали на нараду, і відповідно чітко поставлена задача — давай визнавай ["Прямий"] речовим доказом, і далі прокурори будуть звертатися за арештом телеканалу. Це дурниці, це абсолютні дурниці. І двоє слідчих відмовилися. І вони вже потім знайшли якогось слідчого, не знаю, кого, який, мабуть, це рішення прийняв. Бо я не бачу матеріалів кримінального провадження. Я не знаю, чи це рішення прийнято».

Схожі новини