Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

 «Карантин послабили, бо коефіцієнт виявлення Covid-19 – 10,92%. А норма – менш ніж 11%»

  • 08.07.2020, 17:41
  • 747

 Від 7 липня на Львівщині офіційно послабили карантин. Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис по­яснив причину послаблення: коефі­цієнт виявлення випадків інфіку­вання Covid-19 становить 10,92%, а норма – менш ніж 11%.

«Завантаженість ліжок у за­кладах охорони здоров’я, ви­значених для госпіталізації пацієнтів із підтвердженими випад­ками Covid-19, становить 43,04% від загальної кількості, за норми мен­ше за 50%», — зауважив пан Чемерис. За його словами, якщо ситуація із за­хворюваннями на коронавірус погір­шиться, місцева влада знову поверне жорсткіші карантинні заходи. А зараз у Львові та області повноцінно від­новлюють роботу готелі, заклади гро­мадського харчування, фітнес-центри тощо. Щоправда, потрібно дотримува­тися протиепідемічних заходів — «мас­кового режиму», дезінфекції. Також дозволили проведення релігійних за­ходів за участі більше однієї особи на п’ять квадратних метрів площі будівлі або території (якщо захід проводить­ся на відкритому повітрі). Вимога — ор­ганізатор заходу відповідальнийза до­тримання дистанції між учасниками — не менше, ніж півтора метра.

«Тепер кафе працюватимуть по­вноцінно, — сказав заступник місь­кого голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко. — Зокрема, уже не працює рекоменда­ція щодо роботи кафе й ресторанів до 22-їгодини. Наразі місто інспек­тує готовність до роботи культурних установ. Також ідеться про можли­вість проведення культурних подій, з дотриманням правил — одна люди­на на п’ять квадратних метрів площі. Розглядаємо можливість відновлен­ня роботи дитячих юнацьких спор­тивних шкіл і дитячих садочків».

Схожі новини