Передплата 2024 «Добрий господар»

Бреши, та не забріхуйся: один із "слуг" значно занизив в декларації вартість свого маєтку

  • 08.07.2020, 14:35
  • 864

Голова парламентської фракції "Слуга народу", народний депутат Давид Арахамія в своїй електронній декларації занизив вартість свого нового будинку в 10 разів

Про це свідчать дані, опубліковані на сайті Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК), повідомляють #Букви.

Так, у декларації Арахамія вказав дачний будинок, площею 295,7 кв. м, який знаходиться у Віті-Поштовій, Києво-Святошинського району. Будинок Арахамія купив рік тому.

У декларації нардеп вказав себе як власника дачного будинку, але з правом користування дружини Вікторії і п’яти своїх дітей (всього в Арахамії від двох шлюбів шість дітей).

Згідно з декларацією «слуги народу», будинок площею обійшовся йому в 983 тисяч гривень, що за курсом Нацбанку на дату придбання склало близько 37 тисяч доларів.

Будинок розташований на території садового товариства «Новіта» — в котеджному містечку Green Hills. Він знаходиться в 10 км. від Києва по одеській трасі.

На сайті Green Hills зазначено, що у продажу є 11 будинків. Також вказані актуальні ціни на них. Наприклад, будинки, які всього лише на 10 кв. м більші, ніж будинок Арахамії коштують 380−400 тис. доларів, а це в 10 разів більше, ніж вартість, яку в декларації вказав народний депутат.

Читайте також: «Неконструктивна антипатія»: Арахамія вважає ексрегіонала гідним кандидатом на посаду міністра освіти

Та й будинки, які по квадратурі трохи менші за будинок нардепа, все одно коштують по 400−550 тис. доларів (залежно від планування).

Найдешевший наразі котедж пропонується за $ 180 тис., його площа — 119 кв. м., тобто в два рази менше, ніж площа будинку Арахамії, який він купив за 37 тис. доларів.

Схожі новини