Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Прикарпатті поліція виявила "в'язницю для наркоманів": у яких умовах утримували людей

  • 07.07.2020, 16:53
  • 840

У "пацієнтів" відібрали документи і рідко випускали на подвір'я

В Івано-Франківській області правоохоронці викрили «реабілітаційні центри», в яких примусово утримували людей. За гроші, отримані від близьких родичів, «хворих» нібито лікували від алко та наркозалежності.

Про це повідомили в пресслужбі МВС України.

Незаконні «лікарні» знаходилися в приватних будинках. Керуючі «реабілітаційними центрами» не мали жодних дозвільних документів на заняття таким видом діяльності і ніякого відношення до медичної сфери, відзначають у відомстві.

У закладах перебувало близько 40 осіб, жителів різних областей України. Вони проживали в кімнатах по кілька людей в умовах казарми. Лише іноді їх випускали на подвір'я, але й там вони перебували під наглядом. Всі документи, які були у «пацієнтів», відібрали. Дзвінки і розмови по мобільних телефонах також контролювалися.

«Поліцейські провели за адресами будинків обшуки, під час яких вилучили установчі документи, штампи і печатки підприємства, документацію на осіб, що проходили „реабілітацію“, а також інші докази протиправної діяльності — розписки пацієнтів, договори про надання послуг і умови оплати, гроші, комп'ютерну техніку тощо. Також в приміщенні центру були виявлені особи, які на момент обшуку проходили примусове лікування», — йдеться в повідомленні.

В організації «реабілітаційних центрів» правоохоронці підозрюють групу чоловіків у віці від 30 до 40 років, вихідців зі східних областей, які мешкають на території Івано-Франківської області.

«На даний час триває розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Зловмисникам загрожує від п'яти до 10 років позбавлення волі», — йдеться в повідомленні.

Схожі новини