Передплата 2024 «Добра кухня»

Частину країни затопить: на Україну насувається потужний шторм

  • 07.07.2020, 10:16
  • 5 342

По всій території України, окрім східних регіонів, 7 липня оголошено штормове попередження: очікуються дощі з грозами.

Про це попередили у пресцентрі Державної служби із надзвичайних ситуацій. У західних областях можливі пориви вітру до 20 м/с.

«Увага! Штормове попередження 7 липня, в західних областях грози, пориви вітру 15−20 м/с, вночі та вранці значні дощі», — йдеться в повідомленні.

Також, як повідомляється, вдень у північних, центральних, Одеській та Миколаївській областях грози, разом із грозами в окремих районах сильні зливи, град та шквали 17−22 м/с. У Київській області 7 липня вдень грози, в окремих районах сильні зливи, град, шквали 17−22 м/с.

Крім того, за даними Укргідрометцентру, 7−8 липня через очiкувані опади на рiчках Карпатського регіону відбуватимуться підйоми рівнів води:

на річках басейнів Прута та Серету на 0,2−0,7 м;

на рiчках Закарпатської областi на 0,3−1,0 м, на малих водотоках швидкоплинне пiдвищення рiвнiв води на 0,5−1,0 м;

на рiчках басейну Днiстра (Iвано-Франкiвська обл.) на 0,2−1 м;

на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська обл.) на 0,5−1,5 м, мiсцями до 2 м, подекуди вихiд води на заплаву.

У мiсцях проходження сильних злив буде вiдбуватися формування значного мiсцевого схилового стоку з пiдтопленням понижених мiсць, особливо в населених пунктах; у горах ймовірність утворення локальних селевих потоків та зсувів перезволоженого ґрунту.

Крім того, повідомляється, що 7−9 липня за прогнозованого підвищення рiвнiв води з добовою iнтенсивнiстю 1−5 см, на річці Прип'ять у створi поста Рiчиця відбуватиметься подальше затоплення, а на річці Вижiвка в створi поста Стара Вижiвка можливе досягнення позначок затоплення присадибних дiлянок прирiчкових населених пунктiв Ратнiвського i Старовижiвського районів у Волинській області.

Схожі новини