Передплата 2024 «Добрий господар»

Пашинський заявив, що справа проти нього - умисне фальшування

  • 06.07.2020, 17:11
  • 763

Народний депутат України 8 скликання Сергій Пашинський заявив, що вручення йому обвинувального акту у "справі В'ячеслава Хімікуса" – це умисне фальшування з боку чинної влади.

На своїй сторінці у Facebook він прокоментував цей скандал та опублікував відео із кадрами спілкування з представниками Державного бюро розслідувань .

«Сфальшовані кримінальні справи проти політичних опонентів — фірмовий знак Зе-влади. Закінчився черговий етап фарсу та фальсифікації ДБР проти мене у так званій „справі Хімікуса“. 3 липня мені вручено фейковий та сфальшований обвинувальний акт», — написав колишній парламентар.

На оприлюдненому відео Пашинський, звертаючись до співробітників ДБР, висловив переконання, що їм достеменно відомо про те, що обвинувальний акт сфальшовано задля політичної розправи.

«Чому я так говорю? Тому що, наприклад, в цьому обвинувальному акті вказано, що я, вийшовши з машини, кричав Хімікусу: „Мордою об асфальт“. Ви точно знаєте, у мене є 5 свідків, що я цього не говорив. І ви це визнали, що це говорила дружина Хімікуса. І матеріали є в кримінальній справі. Але ви так створюєте штучний мотив», — сказав Пашинський.

Читайте також: ДБР вручило Пашинському обвинувальний акт

Крім того, він наголосив, що вистріл з пістолета та удар пляшкою по голові під час конфлікту у 2016 році навіть теоретично не могли бути одночасними.

«Тому що куля летить зі швидкістю 450−500 м/с, а там було пів метра. Ви це знали, але не писали. Більше того, коли мої захисники написали вам клопотання дослідити ці обставини, то ви їм відмовили», — обурився екснардеп.

Пашинський також підкреслив, що його захисники оскаржили в суді відмови ДБР та отримали чотири рішення суду, які належним чином були передані слідчим. Втім, ті їх не виконали.

«Ви неодноразово в рамках розслідування цієї кримінальної справи і підписуючи цей обвинувальний акт, здійснили кримінальні злочини. І я вам дуже раджу після цього шоу, яке ви тут влаштували, написати рапорт, виходити на адвокатів і скасовувати оце все. У вас є один шанс — це повернутись до постанови про закриття, її уважно вивчити і підписати. В іншому разі ви просто дрібні кримінальні злочинці», — зазначив Пашинський.

Крім того, він заявив, що знає про особисті мотиви слідчих під час фальшування резонансної справи. За його словами, один із них навіть отримав за це посаду.

Схожі новини